Erasmus + program keretében 11 diák és egy fő kísérő tanár Sepsiszentgyörgy
A diákok 2 hetet töltöttek Erdélyben mezőgazdasági és vendéglátás – turizmus keretén belül gyakorlaton. Gazda, Mezőgazdasági technikus tanulók 3 Állattartó telepen, Költői farmon végeztek feladatokat: napi ápolási munkákban, időszakos ápolási munkákban vettek részt. Szarvasmarha telepen főleg Holesteinfríz állományban A MILK PROD cég munkatársai ismertették meg a napirendet, a technológiai elemeket. Feladataik:
- Bociknak tejet kevertek, amelynek legalább 40*fokosnak kellett lennie.
- Takarmányok bekészítésében vettek részt.
- Törökbúza pakolás közben jókat beszélgettünk.
- A Milk Proud cégnél láthatták a diákok a föccstejnek , vagyis a kolosztrumnak a lefagyasztását.A komplett coloQuick Thaw rendszer a lefagyasztott tejnek a kiolvasztásáért, és a 40*fokra való meleg vízzel történő felmelegítéseért felel.
- A másik csapat halat etetett csónakról
- időszakos ápolási munkát, szarvasmarha körmölést láthattak és végezhettek
- lovakat etettek, ápoltak
- Kipróbálhatták, használhatták a munkagépeket.
- Ezen kívül hormonkezelést végeztek az állatorvosok a teheneken, valamint vemhesség vizsgálatot folytattak ultrahang segítségével a megtermékenyített üszőknél.
Szakács tanulók Panoráma hotel konyháján ismerkedtek a konyhai berendezésekkel, előkészítették az anyagokat, és főzésben tevékenykedtek.
Hétvégén Sepsi nevezetességeit csodálhatták meg, részt vettek egy városi rendezvényen, ahol Novák Ákos szavalt.
Elmentek a Szent Anna tóhoz.
Sok – sok élménnyel gazdagodtak, nagyon barátságosak voltak a munkáltatók, dolgozók. A Bárczay-s diákok munkájával, hozzáállásával meg voltak elégedve. Valamennyi diákot várnak vissza szeretettel.